Ειδικά σχεδιασμένα σπίτια

 

Με ξύλινες κολόνες και δοκούς (post & beam)

 
Η ανάγκη της αρχιτεκτονικής και λειτουργικής προσαρμογής της οικίας στα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε οικοπέδου και τις ιδιαίτερες συνθήκες κατοίκησης, απαιτεί ευελιξία σχεδιασμού. Αυτή επιτυγχάνεται με την χρήση υποστυλωμάτων και δοκών (post & beam) από ειδικά επεξεργασμένη ξυλεία μεγάλων διατομών, που επιτυγχάνει επίσης τα μεγάλα ανοίγματα των σύγχρονων κατασκευών. Στην συνέχεια η κατασκευή ολοκληρώνεται με τα χαρακτηριστικά του ξύλινου σκελετού.

Και σε αυτήν την περίπτωση οι επιλογές επενδύσεων σε τοίχους, στέγες, κουφώματα και δάπεδα παρέχονται με απεριόριστη ελευθερία στον αρχιτέκτονα και στους ιδιοκτήτες του κτιρίου.

 
 
Με τους πλέον έμπειρους και εξειδικευμένους αρχιτέκτονες, μηχανικούς και τεχνικό προσωπικό στον χώρο, πρωτοστατεί πάντα στις εξελίξεις των ξύλινων κατασκευών. Η σημασία που επέδειξε στην μελέτη, τον σωστό σχεδιασμό, την αναζήτηση ποιοτικών υλικών και εφαρμογών, την κατέστησε σημείο αναφοράς, όπου η ονομασία Canadian homes® αποτελεί συνώνυμο αυτής της κατασκευής. Άλλωστε πολλές εταιρίες του χώρου μόλις τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουν υλικά και προδιαγραφές που καθιέρωσε η Canadian homes® δεκαετίες πριν. Ο χρόνος απέδειξε την αξιοπιστία, αλλά πρόσθεσε και γνώση βελτιώνοντας διαρκώς τις προδιαγραφές, τα υλικά και τον εξοπλισμό των κατασκευών μας. Θεωρούμε σημαντικό ότι οι περισσότεροι πελάτες, μας επέλεξαν διότι γνώρισαν από άλλους ιδιοκτήτες την αξιοπιστία κατασκευών μας ηλικίας 30, 40 και 50 ετών. Από τα πρώτα αξιόλογα εξοχικά σπίτια, μέχρι τις ιδιαίτερα ποιοτικές και αξιόπιστες κατοικίες σήμερα, περίπου 2000 οικογένειες χαίρονται την διαμονή τους σε αυτά γιατί παρέχουν:

• Ενεργειακή απόδοση
• Οικολογικό χαρακτήρα
• Αντισεισμική συμπεριφορά
• Αρχιτεκτονική ευελιξία
• Αξιοπιστία κατασκευής

Δεν είναι τυχαίο ότι δεκάδες αρχιτέκτονες και μηχανικοί επέλεξαν να ζουν σε ένα σπίτι της Canadian homes®.

Χαρακτηριστικές εφαρμογές που η Canadian homes® εφάρμοσε πρώτη στα ξύλινα σπίτια:

• Διώροφα και τριώροφα κτίρια
• Μεγάλες διατομές ξυλείας για ισχυρά πλαίσια τοίχων, δαπέδων και στεγών
• Ειδική επεξεργασία ξύλων για μέγιστη προστασία και αντοχή
• Έμφαση στην ποιότητα και απόδοση θερμομόνωσης και ηχομόνωσης
• Χρήση του Ηeraklith ως μονωτικό στοιχείο και επιφάνεια επιχρίσματος
• Χρήση του O.S.B. ως μέσο ενίσχυσης ακαμψίας των πλαισίων
• Ενδοδαπέδια θέρμανση
• Στεγανά εξωτερικά κουφώματα γερμανικού τύπου
• Οικολογικά συντηρητικά βερνίκια εμποτισμού προστασίας ξύλων
• Έγχρωμους διακοσμητικούς σοβάδες από φυσικά υλικά
• Αεριζόμενη στέγη και αεριζόμενη τοιχοποιία

 

Με ξύλινες πλάκες

 
Η ανάγκη για πιο οικολογικές κατασκευές δημιούργησε νέα προϊόντα ξυλείας. Με την χρήση σταυρωτής επικολλητής ξυλείας (cross laminated timber) παράγονται βιομηχανικά μεγάλα προκατασκευασμένα δομικά στοιχεία - πλάκες που αποτελούν τους τοίχους, τα δάπεδα και τις οροφές κτιρίων. Η νέα αυτή μέθοδος προκατασκευής επιτυγχάνει σε σύντομο χρόνο δυνατότητα ανέγερσης ελαφρών και άκαμπτων πολυόροφων κτιρίων με εξαιρετική αντισεισμική συμπεριφορά, ως απεδείχθει με το πείραμα στην Ιαπωνία το 2007, όπου ένα επταόροφο κτίριο πραγματικών διαστάσεων κατασκευασμένο με αυτή την μέθοδο επί τεχνητής πλατφόρμας υπεβλήθη με προσομοίωση το σεισμό της πόλης Κόμπε το 1995, ισχύος 7,2R με αποτέλεσμα τις ελάχιστες δυνατές παραμορφώσεις.

Η μέθοδος αυτή αρχίζει να διαφοροποιεί τις αντιλήψεις του διεθνούς επιστημονικού και τεχνικού κλάδου για τις κατασκευές πολυόροφων κτιρίων. Ειδικά σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης υπάρχουν ήδη αρκετές κατασκευές με σταυρωτή επικολλητή ξυλεία (CLT).

Στο Βανκούβερ του Καναδά κατασκευάζεται κτίριο 18 ορόφων στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας.
Όπως τείνουν τα πράγματα διεθνώς τα κτίρια που κατασκευάζονται με ξύλο θα μεγαλώνουν και θα πληθαίνουν.

 

Διαμορφώστε το σπίτι σας με τα καλύτερα υλικά

 
Δώστε στο σπίτι σας το ύφος και την αισθητική που σας αρέσει:

Τοίχοι με έγχρωμα διακοσμητικά επιχρίσματα από φυσικά υλικά, επενδύσεις με ειδικά επεξεργασμένη ξυλεία ή ακόμα με τούβλα ή πέτρα.

Στέγη με εμφανή ξύλινα δοκάρια, επενδύσεις και κεραμίδια ή δώμα με κυκλαδίτικη μινιμαλιστική αρχιτεκτονική.

Εξωτερικά κουφώματα με άριστη στεγανότητα ανοιγόμενα ή συρόμενα και πατζούρια ή ηλεκτρικά ρολλά. Επιλογές από ειδική ξυλεία, από PVC ή αλουμίνιο με θερμοδιακοπή.

Δάπεδα από σκληρό ξύλο που προσφέρουν ζεστασιά και πολυτέλεια, κεραμικά πλακίδια σε άπειρα σχέδια για ευκολία στην χρήση, πατητή τσιμεντοκονία για μινιμαλιστική αισθητική.

Έπιπλα κουζίνας, ντουλάπες και εσώθυρες σύγχρονης κατασκευής με επιλογές μοντέρνας ή παραδοσιακής εμφάνισης.